İmamoğlu 'İSMEK kapatılıyor' iddialarına noktayı koydu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İsmek kapatılyor' iddilarına son noktayı koydu. Detaylar kariyeribb.com'da!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İSMEK kursları kapatılıyor mu?", "iSMEK'ler kapatıldı" gibi iddialara noktayı koydu. İSMEK'in kapatılmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Başkan Ekrem İmamoğlu, "Görecekler daha yüksek sayıda kursiyer, daha fazla insana hizmet eden bir kuruma dönüşecek ve verimliliği artacak" dedi. İmamoğlu'nun İSMEK hakkında yaptığı açıklamalar yazımızın devamında..

İmamoğlu'ndan İSMEK Okuluna Ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Davutpaşa'daki İSMEK Pastacılık ve Fırıncılık Okulu'nu ziyaret etti. İmamoğlu'na İBB Genel Sekteri Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ve Başkan Danışmanı Murat Ongun eşlik etti. Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu ve İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu Yöneticisi Mehmet Ali Öztel, tarafından yapılan sunumu izleyen İmamoğlu, ardından bone takıp, beyaz önlük giyip, okulda incelemeler yaptı. Öğrencilerle tanışıp sohbet eden İmamoğlu, İSMEK kursları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemde sıkça gündeme gelen "İSMEK'ler kapatıldı", "İSMEK kursları kapatılacak", "Sözde 'enstitü' için İSMEK'i kapatıyor", "İSMEK kursları kapatıldı" gibi iddialara da yanıt veren İmamoğlu, okul için emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

Mevsimlik Değil, Sürekli Çalışan İstiyoruz

Bir geçiş süreci olduğunu birkaç kez söyledik. Daha sağlıklı ve verimli, part-time (yarı zamanlı) ve mevsimlik çalışandan daha çok, sürekli çalışan yapısına kavuşturmak istiyoruz İSMEK kurumunu. Bu şekilde yılın bütününe yaydığımızda, çok daha yüksek sayıda kursiyer sayısına da ulaşacağız. Burada ayrıca zincirin halkalarını tamamlama amacı var arkadaşlarımızın, sadece bir meslek kursundan ziyade bir sonraki aşamayı, hatta öncesini, işsiz başvurusundan başlayan uygun meslek grubuna dahil edilip meslek öğrenen, daha sonrasında da iş bulma konusunda kurduğumuz kurumlar ve ofisler tarafından desteklenen, hatta girişimciliği de desteklenen boyuta kavuşturmak istiyoruz. Burası geçmişte güzel tasarlanmış; ama çok da duyurulmamış. Şimdi bunu duyurmak, bu gibi yerleri daha geliştirmek, daha etkin hale getirmek istiyoruz. Bu bir geçiş süreci. Görecekler daha yüksek sayıda kursiyer, daha fazla insana hizmet eden bir kuruma dönüşecek ve verimliliği artacak.

İSMEK'i daha da geliştirmek, yaygınlaştırmak ve tanıtmak istediklerini kaydeden İmamoğlu, amaçlarının sadece meslek öğretmek olmadığını iş bulma konusunda da proje geliştirdiklerini belirterek, çalışmaları 2020'ye yetiştirmek istediklerini ifade etti. İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

İş Garantili Kurslar Verilecek

Buradaki amaç meslek edinmek; ama aynı zamanda iş bulmak olmalı. Fakat daha çok tanıtmamız lazım. Bu sektörün yeniliklere ihtiyacı var, özellikle pastacılık ve fırıncılık konusunda. Umuyorum biz, bu işe niyeti olanlara meslek edindirdikten sonra, iş bulma konusunda ya da girişimcilik konusunda da destek olma zincirini konuştuk az önce. Bunu bütünleştirdiğimiz zaman anlamı var. Yoksa size meslek öğretip, iş bulma konusunda destek olamazsak anlamlı değil. O zinciri tamamlamak niyetindeyiz. İş geliştirmenize fırsat vermek niyetindeyiz. İnşallah iyi örneklerini 2020’de hızlıca gerçekleştirelim istiyoruz. Halk Ekmek’in bazı mekan geliştirme önerileri var. O geliştireceğimiz mekanlarda, buradaki sertifikalı arkadaşlarımızla yol yürünebilir. Dolayısıyla bir nevi iş garantili bir süreç geliştirilebilir.

Ürünlerinin Satılacağı Alanlar Planlanıyor

Burada yapılan ürünleri satın alabileceğimiz bir yer var mı projelerinizde” sorusuna, “Az önce tam da o öneri geldi Halk Ekmek Genel Müdürümüzden, arkadaşlarımızın öğrendiklerini üretip, sergileyip, satabilecekleri alanlar… İstanbul, buna müsait. Bir yerde üret, rafa diz, sat değil. Gerçekten arkadaşlarımızın yeteneklerini de gösterebilecekleri, buna alt yapı oluşturan alanlar… Burada amaç şu: Bir kere toplumun hijyenik koşullarda iyi üretilen ürünlere erişmesini sağlamak. O kadar zincirleme faydası var ki. İkincisi, istihdam sağlamak. Burada görüyoruz ki, yoğunluklu kadın. Üçüncüsü, kadın istihdamını desteklemek. Bir başka boyutu sağlıklı. Niye sağlıklı? Özellikle ülkemizin topraklarında yetişen bazı buğday türlerini desteklemek. O buğday türlerinden yola çıkarak, yine yerel bir takım karakteri olan, ülkemize ait, bu topraklara ait karakteri olan ürünleri orada servis etmek. Tümüyle faydalı ve geleneksel. Yakın zamanda bir bakmışız turistlerin birçok ilgisini çekecek bir hale dönüşebilir bu. Böyle bakıyoruz. Şu sabahın bana verdiği enerji, böyle bir enerji.

İSMEK hakkında daha fazla bilgi edinmeki için Türkiye'nin En Büyük Halk Üniversitesi: İSMEK ve İSMEK Online Kayıt Nasıl Yapılır? başlıklı yazılarımızı incelemenizi tavsiye ederiz.
Yazıyı paylaşmak için aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonlarına tıklayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar